Hemskt

Nu har jag läst X antal blogginlägg som börjar med; "Åh, vad skönt att det är fredag!"

Jag tänkte börja det här inlägget lite annorlunda, nämligen genom att berätta om när alla lärarna på Katte sprang på krismöte mitt i lektionerna.

Jag själv hade ingen lektion, utan satt och väntade på att Mika och Ebba skulle bli klara på NK:n så att vi kunde gå till rugbymatchen (Katte/Spyken 'SpyKa' vs. Polhem) tillsammans. Pratade lite med Malin O och hade hörlurarna till poden i öronen. Plötsligt kom Karro gående och sade att alla lärarna sprang omkring i korridorerna och var på väg till ett krismöte. Och då menade hon alltså alla lärarna, även de som hade lektioner. Hon hade själv haft lektion och så hade skolsköterskan kommit in till klassen, pratat med läraren och sedan hade han sagt att de fick sluta p.g.a. att han måste på möte.

Jag och Malin hade själva sett några lärare som skyndade förbi oss där vi satt ovanpå skåpen på tredje våningen, och när vi tittade ut genom fönstret såg vi att det plötsligt gick väldigt många elever ute på skolgården. Tydligen släppte alla lärarna sina elever och sprang till det här mystiska mötet. Och inget ville de berätta heller, Karro hade frågat några lärare utan resultat.

Vi tre började spekulera i vad det kunde vara som hade hänt, som gjorde att alla lärarna måste informeras så snabbt och tillsammans. Först trodde jag att det hade hänt nåt när Spykisterna var här, de hade marscerat över vår skolgård med sina flaggor och trummor för en stund sedan. Men Karro sade att de hade varit 'fredliga' och det verkade vettigt, eftersom de för ovanlighetens skull var på vår sida i den kommande rugbymatchen.

Våra spekulationer blev fler och fler och allmter oseriösa; 'Har Svante Ors fått en hjärtattack?' tills vi såg de första lärarna återvända till sina arbetsrum. De såg dämpade ut och gick ganska långsamt allihopa. Karro bestämde sig för att ta reda på vad det var som pågick, så hon stack iväg och kom tillbaka efter en stund, efter att ha pratat med sin mentor. Hon hade ett svar åt oss.

Igår var en katteelev med i en olycka, vi fick inte reda på vilken sorts. Han finns inte längre. Jag tänker inte nämna hans namn eller klass av respekt för hans anhöriga. Men det kändes helt overkligt när Karro sade; 'Han är död'. Det kändes så hemskt, mycket hemskare än när någon blev överkörd av en buss precis utanför Katte, för det här var ju någon som var elev Katte. Usch.

R.I.P.


Hit me baby!

Yeah write your stuff here:

Namn:
You know you want me to remember you

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0