Holländsk Chokladkaka


En äkta kaloribomb, men åh, så effing god!


Du behöver:
200 g mörk blockchoklad
200 g smör eller margarin
3 ägg
1½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
Till glasyren:
25 g smör eller margarin
1 dl vispgrädde
150 g mörk blockchoklad



Ugnstemperatur: 175 grader
Form: Rund med ca 26 cm i diameter, löstagbar kant
Tårtan räcker till ca 20 pers



Smält chokladen och matfettet i kastruller på svag värme.
Vispa ägg och socker luftigt.
Rör ner mjölet i äggsmeten.
Tillsätt smält choklad och matfett.
Rör till en jämn smet.
Smörj formen och häll i smeten.



Grädda i ca 30 minuter.
OBS! Den ska inte vara helt genomgräddad utan lite 'halvrå' i mitten, blir godast då!
Låt den svalna något innan du lossar den från formen (ej från botten!) och stjälper av den.
Låt den kallna under press, t.ex. skärbräda + mortel (jag använde skärbräda + tallrikar).



Glasyr:
Hetta upp matfett, ovispad grädde och choklad på svag värme.
Viktigt att grädden inte kokar!
Rör ihop till en jämn smet och låt den bli rumsvarm. Dock inte för kall, så att chokladen stelnar.
Placera kakan på en upp-och-nervänd bunke (så att glasyren inte bildar en ring nertill) och bred ut glasyren över och runt om kakan.
Låt glasyren stelna i kylen.



Tårtan är hållbar ungefär en vecka i svalen.

Hit me baby!

Yeah write your stuff here:

Namn:
You know you want me to remember you

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0