Tryffelsvin?
Jag kände att jag bara måste dela med mig av mitt absoluta favoritjulgodis: vita och mörka tryfflar!
Vit chokladtryffel
Ingredienser:
200 g vit blockchoklad
1 dl vispgrädde
2 droppar pepparmintsolja
Florsocker
Gör såhär:
Hacka chokladen.
Koka upp grädden och låt den sjuda någon minut.
Ta kastrullen från värmen och blanda ner chokladen, rör till en jämn och fin smet.
Smaksätt med pepparmintsolja, 1-2 droppar räcker!
Låt smeten stå i kylen och stelna över natten (kvar i kastrullen)
Forma tryffeln till kulor, ca 1-1½ cm i diameter.
Rulla dem i florsocker.
Mörk chokladtryffel
Ingredienser:
1,5 dl grädda
250 g mörk blockchoklad
1 äggula
25 g kallt smör
Smaksättning med 2 msk av t.ex. konjak, apelsinlikör eller rom
Kakaopulver
Gör såhär:
Hacka chokladen.
Koka upp grädden och låt den sjuda i några minuter.
Rör ner chokladen i kastrullen.
Klicka i smöret och rör ner äggulan och smaksättningen.
Vispa till en jämn smet och ta kastrullen av plattan.
Låt smeten stå i kylen och stelna över natten (kvar i kastrullen)
Forma tryffeln till kulor, ca 1-1½ cm i diameter.
Rulla dem i kakaopulver
Förvara tryfflarna svalt, de håller sig i en vecka ungefär
Vit chokladtryffel
Ingredienser:
200 g vit blockchoklad
1 dl vispgrädde
2 droppar pepparmintsolja
Florsocker
Gör såhär:
Hacka chokladen.
Koka upp grädden och låt den sjuda någon minut.
Ta kastrullen från värmen och blanda ner chokladen, rör till en jämn och fin smet.
Smaksätt med pepparmintsolja, 1-2 droppar räcker!
Låt smeten stå i kylen och stelna över natten (kvar i kastrullen)
Forma tryffeln till kulor, ca 1-1½ cm i diameter.
Rulla dem i florsocker.
Mörk chokladtryffel
Ingredienser:
1,5 dl grädda
250 g mörk blockchoklad
1 äggula
25 g kallt smör
Smaksättning med 2 msk av t.ex. konjak, apelsinlikör eller rom
Kakaopulver
Gör såhär:
Hacka chokladen.
Koka upp grädden och låt den sjuda i några minuter.
Rör ner chokladen i kastrullen.
Klicka i smöret och rör ner äggulan och smaksättningen.
Vispa till en jämn smet och ta kastrullen av plattan.
Låt smeten stå i kylen och stelna över natten (kvar i kastrullen)
Forma tryffeln till kulor, ca 1-1½ cm i diameter.
Rulla dem i kakaopulver
Förvara tryfflarna svalt, de håller sig i en vecka ungefär
Hit me baby!
Trackback